Hvem kan søke om et kredittkort

I prinsippet kan alle søke. Det vil si alle som oppfyller noen få enkle krav. Det ene er kravet til alder. Noen krever at du har fylt 20 år og andre at du er minst 23 år gammel for å søke om et kredittkort. Men det finnes også noen som har 18 som nedre aldersgrense. Du kan ikke ha noen betalingsanmerkninger eller igangværende inkassosaker. Om dette er tilfelle, blir det stort sett umulig å få et kredittkort. Klarer du å få slettet eventuelle anmerkninger og avsluttet inkassosaken, da er det klar for å søke om kredittkortet. Du må ha en fast inntekt. Denne kan variere i størrelse, men de fleste krever at den minst er på kr. 50.000,- i året og mange mener den bør være noe større. Dette fordi du også skal ha en mulighet for å betale tilbake de pengene du bruker. Noen få selskaper krever at en er norsk statsborger, men det er de færreste som har et slikt krav. Se også kredittkorttoppen.com for forslag til valg av kort.

Finn et kort som passer deg og dine behov?

Om du kvalifiserer til å søke et kredittkort, kan du begynne med å finne ut hvilket av de mange ulike kortene, som er det beste for deg.  Mange kredittkort har ulike fordeler. Noen har høy kredittramme, andre har lav rente, noen har veldig mange fordeler og rabatter og andre igjen har reiseforsikring inkludert. En må gjøre opp med seg selv hva som er viktig. Det er lurt å sette seg inn i alt som har med kortet å gjøre, priser, renter med mer. Husk på, at et kort med mange fordeler i form av rabatter til mange butikker, kan bety at det også har mange gebyrer eller høy rente.

Send inn søknad via internett

Etter at du er ferdig med dine undersøkelser, kan du gå inn på nettsiden til banken eller finansieringsselskapet.  Du må fylle ut søknadsskjemaet som ligger der. Husk å få med alle opplysninger og så riktig som mulig. I en kredittvurdering, vil systemet sammenligne dine opplysninger med det som er registrert i de offentlige systemene. For å sende søknaden av gårde, må du ofte verifisere deg som person og dette skjer via BankID. Kredittvurdering i dag, skjer for det meste automatisk.  Du vil derfor i mange tilfeller, få svar på om søknaden din blir godkjent, i løpet av et par minutter. Noen bruker litt lengre tid, og da kan det hende du må vente i et par timer.

Akseptert tilbudet ved bruk av BankID

Blir søknaden din godkjent, får du tilsendt et tilbud om kredittkort med en kredittramme.
Denne er fastsatt i forbindelse med kredittvurderingen, og her blir det tatt hensyn til mange ulike faktorer. Det blir sett på ting som alder, inntekt, gjeld, betalingsevne og betalingsvilje. Det kan derfor hende at kredittrammen ikke er den samme, som den du skrev i søknaden. Se nøye igjennom tilbudet, og ser det greit ut, kan du akspetere. Igjen må du verifisere deg og akseptere tilbudet ved bruk av BankID. Har du ikke BankID, må du sende inn tilbudet med post. Husk at det skal signeres og du må legge ved kopi av legitimasjon. Da må du vente en ukes tid og kortet kommer i posten. Koden til kortet kommer også pr. post, men i et eget brev. Husk ikke å oppbevarer disse to tingene sammen.